Szórakozás

Elmondta a sztárfodrász, mit rontanak el az emberek hajápoláskor

Nem mindegy, hogy hol és mikor használjuk a balzsamot.

Szinte mindenkinek megvan a saját rutinja a hajmosást illetően, úgy tűnik azonban, hogy sokan nagy hibát követnek el, kihagynak ugyanis egy fontos lépést – legalábbis Ricky Walters fodrász szerint.

Érdemes hinni a sztárfodrásznak, hisz olyan hírességekkel dolgozott már, mint Sandra Bullock vagy Arnold Schwarzenegger.

A Mirror beszámolója szerint londoni SALON64 tulajdonosa nemrég osztotta meg a hajápolási tippjeit, amelyek segítségével állítása szerint sokkal tovább lehet biztosítani a hajszálak egészségét.

Walters szerint az a titok, hogy a sampon leöblítése után nem szabad azonnal a balzsamot használni.

Nincs rosszabb, mint egy kiváló minőségű kondicionálót elpazarolni azzal, hogy hajmosás után rögtön bekenjük vele a fejünket. A piacon kapható, jó minőségű balzsamokat szárazabb hajra kell felvinni. A hosszú haj nagy mennyiségű vizet képes visszatartani, ami felhígítja a hajápolót, és csak egy vizes maradékot hagy maga után

– mondta a szakember, aki azt javasolja, hogy szánjunk néhány percet arra, hogy legalább törölközővel egy kicsit megszárítjuk a hajunkat, így a kondicionáló is jobban fog működni.

Walter szerint szintén fontos, hogy a balzsam ne kerüljön a hajgyökerekre, mert ez a hajszálak zsírosodásához vezethet. Azt javasolja, hogy a legjobb eredmény és a „hosszan tartó csillogás” érdekében csak a hajszálak végére kenjük a kondicionálót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik