Szórakozás

Két héttel azután, hogy kivette, megpróbálta eladni a főbérlője házát egy férfi

georgeclerk / Getty Images
georgeclerk / Getty Images
Két héttel azután, hogy kivette, megpróbálta eladni az albérletét egy 41 éves férfi az angliai Cambridge-ben. Kevésen múlt, hogy nem járt sikerrel.

Két és fél év börtönbüntetésre ítéltek Angliában egy 41 éves férfit, mert megpróbálta eladni a házat, amit albérletbe vett ki – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Andrew Smith egy ügynökségen keresztül vett ki egy házat Cambridge-ben. A tulajdonosnak azt mondta, munkát kapott a környéken, ezért hosszútávra tervez. Smith azonban nem költözött be az ingatlanba, hanem egy álingatlanirodán meghirdette eladásra 400 ezer fontért (több mint 180 millió forintért).

Hamarosan jelentkezett is vevőjelölt, aki nem csak megnézte a házat, de később vissza is ment egy szakemberrel, aki átnézte a ház csatornázását. A vevő annyira gyanútlan volt, hogy a csaló terve kis híján bevált.

A szomszédok figyeltek fel a ház körüli szokatlan mozgásra és ők figyelmeztették a vevőt, hogy nem a valódi tulajdonossal tárgyal. A vevőjelölt erre megkereste a házat kiadó ügynökséget, majd értesítette a rendőrséget is.

Hamarosan kiderült, hogy a hivatalosnak tűnő papírok, melyeket Smith a vevőnek mutatott, mind hamisak voltak, illetve, hogy a csaló csak rövid távra rendeztette be a lakást, egy olyan céggel, amelyik bemutatólakásokhoz ad bérbe bútorokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik