Szórakozás

Paintball-puskákkal lövöldöznek a farkasokra Hollandiában

Alex Hibbert / Getty Images
Alex Hibbert / Getty Images
Veszélyeztetettek, de veszélyesek is a farkasok. Hollandiában paintball-fegyverekkel fognak lövöldözni rájuk, hogy a jövőben tartsák majd a tisztes távolságot.

Túlságosan megszokták az emberek közelségét a farkasok Hollandiában. Az állatok veszélyérzete annyira lecsökkent, nem tartják be a tisztes, legalább száz méteres távolságot, így azonban veszélyessé válhatnak – írja a BBC.

Október végén egy olyan videó kezdett el terjedni a közösségi portálokon, melyen egy farkas egy túrázó család közvetlen közelébe merészkedik az Arnhem régióban fekvő Hoge Veluwe nemzeti parkban.

Hogy a farkasok kevésbé érezzék magukat biztonságban az emberek közelében, paintball-puskákkal lehet majd lövöldözni rájuk. Azért azzal, mert kellő mértékű fájdalmat okoz, de sérülést ritkán, a vadőrök pedig láthatják, melyik állatt kapott már találatot.

Az új szabály részletei egyelőre kidolgozatlanok, de biztosan nem azt teszi majd lehetővé, hogy bárki, bármikor paintball-fegyvert ragadhasson, és indulhasson farkasokra lövöldözni.

A farkasok 140 év után, 2019-ben tértek vissza Hollandiába, jelenleg mintegy húsz felnőtt példány élhet országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik