Szórakozás

Fél napot utazott Nagy-Britannia „legkönnyebb” forgalmi vizsgájáért, mégis megbukott

A jogosítványra vágyó balszerencsés londoni nő több mint 800 kilométert utazott, hogy másodjára is megbukjon.

Londonból egész egy skóciai szigetig utazott egy jogosítványra vágyó nő, miután első alkalommal megbukott a forgalmi vizsgáján, és a könnyű vizsgahelyek után kutatva arra jutott, hogy a délnyugat-skóciai Isle of Mull szigetén a vizsgázók 90 százalékát átengedik.

Constance Kampfer a Daily Star beszámolója szerint annyira nem jött még bele a vezetésbe ekkoriban, hogy rettegett a körforgalmaktól, ezért az első sikertelen forgalmi vizsgája után úgy döntött, keres egy olyan helyet, ahol kevés körforgalom van, és amúgy is könnyű átmenni.

Miután felfedezte, hogy a londoni otthonától több mint 800 kilométerre fekvő skóciai szigeten milyen magas arányban engedik át a vizsgázókat, lefoglalta magának a legkorábbi szabad időpontot, amire decemberig kellett várnia. Majd útnak indult, de mivel egy szigetről van szó, ezért már ez a része sem lehetett zökkenőmentes, hiszen nemcsak vonatra (vagy buszra), hanem még egy kompra is fel kellett szállnia a választott vizsgaközpont eléréséhez.

Elhatároztam, hogy másodszor átmegyek a vizsgán – egyszerűen csak optimalizálnom kellett az esélyeimet

– nyilatkozta a Sunday Timesnak Kampfer, akinek annyi szerencséje azért volt, hogy egy helyi mentős megsajnálta, és odaadta neki a kocsiját, hogy vizsgázzon azzal.

A balszerencsés sofőr egyébként azt mondta: a vizsga közben csak párszor szólt rá a vizsgabiztos, hogy ne menjen annyira be az út közepére – de a felszólításokra ő mindaddig azt hitte, hogy csak barátságos figyelmeztetések, amíg nem szembesült vele, hogy másodjára is megbukott.

Az a brit bulvársajtó beszámolói alapján eddig nem derült ki, hogy harmadik vizsga volt-e már, és ha igen, akkor sikerült-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik