Szórakozás

Szingapúrban is börtönbüntetésre ítéltek egy OnlyFans-modellt

Titus Low 3000 szingapúri dolláros büntetést is kapott a szabados képei és videói miatt.

Börtönbüntetésre és pénzbírságra ítéltek egy férfit Szingapúrban, amiért „obszcén” fényképeket és videókat osztott meg az OnlyFans oldalon – írja a BBC.

A szingapúri bíróság 3000 szingapúri dollár (azaz nagyjából 2087 amerikai dollár, ami október 14-én, pénteken délelőtt nagyjából 909 ezer forintnak felel meg) büntetést rótt ki Titus Low-ra a tartalmak miatt. Mivel később a rendőri utasítás ellenére is használta az oldalt, háromhetes börtönbüntetést is kapott, amit október 26-án kezd meg.

Szingapúrban illegális obszcén anyagok online megosztásáért büntetésre számíthat az, aki az ilyen tartalmakkal pénzt keres.

Az biztos, hogy ez az eset precedenst teremtett. Más felhasználóknak is kockázattal kell számolniuk, ha használják az OnlyFans-t

– mondta Low ügyvédje, Kirpal Singh a BBC-nek.

Singh elmondta, hogy idén már más tartalomkészítők is megkeresték, hogy tanácsot kérjenek tőle az esetleges büntetőjogi felelősségükről, vagy éppen hogy képviselje őket.

A szakértők ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy az ilyen büntetőeljárások csak akkor indulnak el, ha azt egy harmadik fél kezdeményezi.

Titus Low 2021 áprilisában regisztrált az oldalra, ahol szinte rögtön az egyik legnagyobb szingapúri sztárrá nőtte ki magát, jelenleg 210 ezer követője van.

A férfit tavaly decemberben tartóztatták le, miután egy nő megtalálta a 12 éves unokahúga telefonján az egyik videóját, és feljelentést tett a rendőrségen.


Szerdai ítélethirdetés után a Twitteren azt írta:

Örülök, hogy ennek végre vége

Nem Titus Low az egyetlen, akit börtönbe küldtek az OnlyFans-tartalmai miatt Délkelet-Ázsiában. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mianmarban hat év börtönbüntetésre ítélte a katonai bíróság Nang Mwe San modellt, mert a nő képeket és videókat osztott meg magáról az oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik