Szórakozás

Liptai Claudia elmondta, miért nincs önbizalma

Liptai Claudia gyerekkora nem volt felhőtlen, úgy érezte, nem szeretik a szülei, és az iskolában is kiközösítették.

Liptai Claudia őszintén beszélt arról, hogy mi az oka annak, hogy még a mai napig nincs önbizalma, a műsorvezető a Klubrádiónak adott interjút, szavait a Blikk szemlézte.

A NőComment háziasszonya a gyerekkorára vezeti vissza az önbizalomhiányát.

Szerintem ezzel születsz, vagy nem. Nagyon nehéz önbizalmat szerezni. Azt gondolom, hogy ez egy hajtóerő is az életben. Egyértelműen azon mérem le a sikert, hogy mennyire kellek, ami egy rossz mértékegység, hiszen nem a valóságot tükrözi. Ha van mit csinálnod, akkor hasznos vagy, ha nincs, akkor nem vagy az.

– mondta Liptai.

Kriszta, a menedzserem nagyon sokat segített nekem. Az ösztönösségemet hátradobtuk, és a tudatosságom lépett előtérbe

– mondta a műsorvezető, aki azt is elárulta, hogy gyerekkorában az édesapja ivott és verte az édesanyját, aki ennek ellenére sem vált el tőle. Úgy érezte, hogy egyikük sem szereti őt igazán, valószínűleg innen ered, hogy úgy érzi, nem fog kelleni senkinek. Liptai csodálja azokat az embereket, akiknek hatalmas önbizalmuk van véghez vinni valamit.

A műsorvezető iskolaévei sem voltak felhőtlenek, az osztálytársai gyakran kiközösítették, az egyik tanára pedig olyat mondott neki, ami a mai napig meghatározza az életét.

Volt olyan, mikor levegőnek néztek, ami a világ legszemetebb dolga. Egy teljes napig senki nem szólt hozzám, majd jót röhögtek, hogy milyen poénos volt. Nagyon szeretnék mindig tartozni valahova, soha sem leszek olyan, aki elvonul, hiszen vágyom a társaságra. Volt olyan tanárom, aki azt mondta, hogy belőlem nem lesz senki. Ezek pedig nagyon meghatározó mondatok. Szerintem egy alapönbizalmat és -elvárást kell mindenkinek adni. Tőlem senki nem várt el semmit, ez volt a legnagyobb baj. Az 1980-as években szerintem nem érdekelte a szülőket, hogy mi történik a gyerekekkel. Megtanultam, hogy csak az emberi kapcsolatok számítanak

– mondta.

A műsorvezető nemrég megtudta, hogy édesanyja nem szerelemből, hanem bosszúból ment hozzá az édesapjához, így a házasságuk egy örök lelkiismeret-furdalás volt az asszony számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik