Szórakozás

Margit dán királynő, miután elvette unokái királyi titulusait: Ez az ő érdeküket szolgálja

Steffi Loos / Getty Images
Steffi Loos / Getty Images
Ő nem vette észre, hogy a gyerekekre ez rosszul hatott volna.

A minap írtunk arról, hogy Margit dán királynő megfosztotta unokáit a királyi titulusaiktól, azaz mostantól nem nevezheti őket senki hercegnek vagy hercegnőnek. A négy gyerek persze rosszabbul nem járt, továbbra is Monpezat grófjai és grófnője megszólítást kapnak.

Kapcsolódó

A dán királyi udvar egyébként úgy fogalmazott az ügy kapcsán, hogy a királynő döntése összhangban van azokkal a döntésekkel, amelyeket más királyi házak hoztak meg az elmúlt években (itt gondolhatunk a britekre is például). Margit dán királynő is megszólalt, miután sajtóvisszhangot kapott az ügy.

Ez egy olyan döntés volt a részemről, amely már régóta terítéken volt, és úgy gondolom, hogy ez jó lesz nekik a jövőben. Ez az egyetlen oka.

Arra a kérdésre, hogy tényleg az ő jólétüket célozta-e a döntés, azt válaszolta, „igen, természetesen”.

Dán bulvárlapok már arról spekuláltak, a gyerekeket rosszul érintette mindez, a királynő úgy vélekedik, ennek semmi jelét nem látta.

Margit királynő kisebbik fia, Joakim herceg gyerekeit érintette a titulusfosztás, a dán Se og Hør magazin azt írja, a herceg volt felesége, Alexandra frederiksborgi grófnő arról beszélt ezt követően, hogy összezavarodtak a királynő lépését követően.

Szomorúak és sokkosak vagyunk. Ez derült égből villámcsapásként ért minket. A gyerekek kiközösítve érzik magukat. Nem értik, miért fosztották meg őket ettől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik