Szórakozás

Meghan Markle megfogta férje kezét a királynő ravatalánál: szabályt szegett?

Phil Noble-WPA Pool / Getty Images
Phil Noble-WPA Pool / Getty Images
Hivatalos szabály nincs arra vonatkozóan, hogy ezt ne tehetnék meg.

A Westminster Hallban ravatalozták fel II. Erzsébet királynő koporsóját. A ravatal előtt lerótta tiszteletét Vilmos herceg és Harry herceg is, akik feleségeikkel jelentek meg itt.

Kapcsolódó
Felravatalozták II. Erzsébet királynő koporsóját a londoni parlamentben
Az agyútalp mögött III. Károly és három testvére haladt gyalogosan.

A Fox News azt írja, beszédtémát szolgáltatott, hogy Meghan Markle megfogta – támogatása jeléül – férje kezét, miközben elhagyták a Westminster Hallt. A közösségi médiát is felkavarta a dolog, többek szerint protokollszegést követett el Markle. A Fox több szakértővel átbeszélte a jelenetet.

Shannon Felton Spence testbeszéd-szakértő úgy véli, ez vélhetően támogatás volt Markle részéről, noha a királyi család tagjai hivatalos formában voltak jelen, tehát dolgoztak, így a kézfogásban lehet kivetnivalót találni.

Hivatalos szabályaik nincsenek a kézfogásra, nem sokszor látjuk ezt tőlük, mert mindig dolgoznak. Akkor pedig a legprofesszionálisabb megjelenést kell mutassák. Vilmos és Katalin esetében is történik ilyesmi, de inkább kevésbé formális eseményeken, például ha sportolnak. Harry és Meghan mindig nyíltan ragaszkodtak egymáshoz. Ez nem szokatlan férj és feleségtől, csak épp nem szoktuk látni a családjuktól a munka miatt.

A szakértő hozzáteszi, érthető a kézfogás: „Ez egy nagyon megrázó út lehetett Harry számára”.

A Fox megjegyzi, Anna hercegnő lánya is kézen fogva érkezett meg férjével a Westminster Hallba, ám ők nem rendelkeznek királyi címekkel. Az egész kézfogás témakör azért szolgáltat beszédtémát minden alkalommal a királyi családnál, mert a néhai királynő is ritkán (szinte soha) nem fogta meg nyilvános eseményen férje, Fülöp herceg kezét.

Kapcsolódó
Oprah Winfrey reméli, hogy a királynő halála közelebb hozza egymáshoz Vilmost és Harry-t
Egyesek szerint ez meglehetősen álszent megszólalás a részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik