Szórakozás

„Alig egy napon múlt, hogy engem vagy a szerveimet nem adták el”– Jázmin Viktória kis híján emberkereskedők áldozata lett

Menahem KAHANA / AFP
Menahem KAHANA / AFP
Egy modellmunka miatt érkezett Észak-Macedóniába, ahonnan szervezetten kellett kimenekíteni. Az Interpol is nyomoz az ügyben.

Jázmin Viktória nemrég a Blikknek mesélte el élete legrémisztőbb történetét, ami egy hónappal ezelőtt esett meg vele. A 2021-es Miss Universe Hungary győztese egy modellmunka miatt (amire másik 11 modellt is leszerződtettek) utazott Észak-Macedóniába az albán határ mellé, a kiruccanás viszont majdnem az életébe került.

Az érkezésnél elvették a szállodások az útlevelem, majd napokig nem történt semmi, miközben bárhova mentem, volt velem valaki, felügyeltek. A megbízóm egy idő után nyomulni kezdett. Ölelgetni akart, kérte, hogy adjak puszit, kissé erőszakosan közeledett, ám én elutasítottam

– mondta a Blikknek a szépségkirálynő, akit egy tóparti iszogatás során valószínűleg el is kábított a „megbízója”.

Egyszer csak felém fordult, majd annyit mondott: ha most itt megölnélek és bedobnálak a tóba, húsz évig senki nem tudná, hova tűntél. Megijedtem, de nem mutattam, ám megittam két pohár bort. Azután az estéből semmire nem emlékszem, valószínűleg valami lehetett az italomban, öntudatlan állapotba kerültem.

A modell hozzátette, fogalma sincs, bántotta-e ezután a férfi, csak remélni meri, hogy nem.

Miután összerakta magában a képet, hogy veszélyben van, értesítette a szüleit és a többi lányt, akikkel a szóban forgó munka kapcsán egy csoportban beszélt, majd a hatóságok koordinálásával sikerült egy védett helyen meghúznia magát, amíg az édesapja érte nem ment, hogy hazahozza. Mivel a kiutazása alatt minden nap sétálni ment, ekkor is ezt a taktikát választották: úgy indult el, hogy még a holmiját is a szálláshelyén hagyta, a telefonját és az okosóráját pedig kikapcsolta, hogy ezeken az eszközökön keresztül se követhessék.

Pokoli volt az az egy nap. Rettegtem, hogy megtalálnak, és akkor végem. Semmit nem aludtam, féltem lehunyni a szemem. Még most is rémálmaim vannak, mert utólag azt mondták a szakemberek, alig egy napon múlt, hogy engem vagy a szerveimet nem adták el

– magyarázta a modell, hozzátéve, a férfi, aki elkábította, megtalálta a közösségi oldalait, fenyegeti és kompromittáló felvételekkel zsarolja.

Pszichológus segít feldolgozni a traumát, és közben teljesen megváltozott az életem. Nem merek egyedül menni sehova, ha látok egy embert, aki hasonlít rá, szinte a szívem megáll, annyira megijedek. Minden egyes programomról, de még egy sima bevásárlásról is legalább két embert értesítek.

Jázmin Viktória azt is elárulta a lapnak, hogy egy másik modell, akit szintén megfenyegettek, feljelentést tett Franciaországban, az Interpol is nyomozni kezdett a férfi után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik