Szórakozás

Pubot csinált a szobájából egy brit férfi, mert honvágya volt Amerikában

John Jones közel 5 millió forintnak megfelelő összeget költött a privát kocsmájára.

John Jones 1994-ben költözött az angliai Coventryből Floridába. A most 63 éves férfinek honvágya volt, azért az egyik szobájából hagyományos brit pubot csinált – írja a Mirror.

A házi kocsmában Chesterfield kanapék vannak, a mennyezeten rengeteg Union Jack-zászló lóg, a szoba pedig tele van brit királyi családról szóló fotókkal, híradásokkal, de több skót díszítés is feldobja a sajátos pubot. Jones az átalakításra 10 ezer fontot (kb 4,7 millió forint) költött.

Szerettem volna megidézni Nagy-Britanniát Floridában, nagyon hiányzik az otthonom. Bár az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgáltam, szeretek britnek lenni.

– mesélte a férfi.

Jones elmondta, hogy az utazásai során feleségével mindent begyűjtöttek, ami Nagy-Britanniára emlékeztetette őket, ezekkel a tárgyakkal rendezték be a szobát.

A férfit nagyon megviselte II. Erzsébet halála.

A királynő csodálatos nő volt, megszakad a szívem a halála miatt

– mondta Jones, aki elárulta, hogy amikor megtudták, hogy a brit uralkodó elhunyt, kedvenc italával, gin-tonickal koccintottak a pubban.

John egyébként 2008-ban személyesen találkozott a királynővel, amikor meglátogatott egy cumbriai múzeumot.

Nagyn kedves volt. Én meg voltam döbbenve, nem tudtam, mit tegyek, remegett a térdem és nem tudtam megszólalni

– mondta.

A házi kocsmának egyébként a környéken is híre ment, de Jones bárkit szívesen lát ott. Sokan annyira megszerették a helyet, hogy szeretnének gyakrabban visszajárni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik