Szórakozás

Harry herceg II. Erzsébetről: Mosolygunk, mert tudjuk, te és nagyapa most újra együtt vagytok

Julian Simmonds - WPA Pool / Getty Images
Julian Simmonds - WPA Pool / Getty Images
Sussex hercege közleményben búcsúzott el nagyanyjától, a királynőtől.

A BBC szúrta ki, hogy Harry herceg az Archewell alapítvány oldalán keresztül adott ki közleményt, melyben II. Erzsébettől búcsúzott. A herceg hosszan méltatta a világszerte csodált uralkodót, majd köszöntet mondott neki mindenért.

Nagyi, bár ez a végső elválás mérhetetlen szomorúsággal tölt el, örökké hálás leszek minden első találkozásunkért – a veled való legkorábbi gyermekkori emlékeimért, amikor elsőként találkoztam veled főparancsnokomként, amikor megismerted a drága feleségemet, és amikor megölelted a szeretett dédunokáidat

– írta a herceg, hozzátéve:

Máris nagyon hiányzol, nem csak nekünk, hanem másoknak is szerte a világon. Köszönöm a szolgálat iránti elköteleződésedet, a megbízható tanácsaidat és a fertőző mosolyodat. Mi is mosolygunk, mert tudjuk, te és nagyapa most újra együtt vagytok, békében.

A BBC a mai nap programtervét is összefoglalta, ami a következőképpen alakul:

  • III. Károly reggel a Westminster Hallba látogat, hogy fogadja az alsóház és a Lordok Háza tagjainak részvétnyilvánítását.
  • Ezt követően ő és Kamilla királyné Edinburgh-ba repülnek, hogy részt vegyenek a körmeneten, melynek keretein belül a királynő koporsóját a St Giles katedrálisba szállítják.
  • Ottani idő szerint délután háromkor II. Erzsébet életét ünneplő istentisztelet kezdődik, majd a nagyközönség is leróhatja a tiszteletét a királynő koporsójánál, ami 24 órán át lesz a katedrálisban.
  • III. Károly király később Skócia első miniszterénél, Nicola Sturgeonnál tart audienciát, majd a skót parlamentbe megy, ahol a képviselők részvétnyilvánítását fogadja.
  • A király este ismét a St Giles katedrálisba megy, ahol a királyi család tagjaival tartanak virrasztást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik