Szórakozás

Az 5G-torony helyére parkolt egy nő, hogy megakadályozza a felépítését

S Rawu Th Ni Rothr / EyeEm / Getty Images
S Rawu Th Ni Rothr / EyeEm / Getty Images
Jodie Whitworth csak egy ember volt a sok közül, akik minden létező fórumon tiltakoztak egy 5G-torony felállítása ellen Southamptonban. Amikor azonban elfogytak a lehetőségek, egyedül ő ment el a falig.

Bár az 5G adótornyok, szupergyors internetszolgáltatásukkal elvileg mindenki hasznára vannak, sokan nem örülnek neki, ha a lakóhelyük közelébe telepítenek egyet. Így voltak vele azok a southamptoniak is, akik nehezményezték, hogy az utcájukba tervezett T-Mobile torony teljesen ellehetetleníti majd a gyalogos közlekedést – írja LadBible című brit bulvárlap.

A T-Mobile tervei szerint a torony egy járdán kapna helyet, és egy gyalogos is nehezen férne el mellette, egy kerekesszék, vagy egy babakocsi pedig egyáltalán nem. A telekommunikációs cég egyelőre nem kapott engedélyt a torony felállítására, arra azonban ingen, hogy próbaásásokat végezzennek, melyek során megállapíthatják, mennyire lesz stabil az új torony, ha megépülhet.

Az utcában lakók úgy tudják, a meccs még nincs lefutva, hivatalosan még nem dőlt el, hogy megépülhet-e a torony, ezért nagyon meglepődtek, amikor megjelentek a helyszínen a munkások.

A 44 éves Jodie Whitworth kétségbeesésében bevágta magát az autójába és keresztbe állt a járdán a torony helyén, hogy a munkások ne kezdhessenek el dolgozni. Tettéről ő maga értesítette a rendőrséget. Amikor a nőnek elmondták, hogy egyelőre csak próbagödröket ásnak, elállt az útból.

Az helyi önkormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a torony sorsa még nem dőlt el, de Whitworth nem bízik a hivatalban. Attól tart, megpróbálják majd a lakók háta mögött engedélyezni az építkezést, amit ha egyszer elkezdenek, már késő lesz leállítani. A nő, akit akciója miatt szinte hősként kezelnek a szomszédai, azt mondja, továbbra is harcolni fog a gyalogosközlekedés ellehetetlenítése, vagyis a torony megépítése ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik