Szórakozás

Valaki máris tízezer fontért árulja a királynő arcával díszített ötvenfontos bankjegyet

samveitch / Getty Images
samveitch / Getty Images
II. Erzsébet halála után rengeteg hétköznapi dolog változik Nagy Britanniában, így például fokozatosan lecserélik a bankjegyeket is.

Kicsit előreszaladt az a brit polgár, aki már a királynő halálának másnapján megpróbált 9950 fontot (közel 4,4 millió forintot) keresni egy még forgalomban lévő bankjeggyel – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Mint korábban írtuk, a királynő halála után rengeteg hétköznapi dolog változik a brit nemzetközösségben: a bélyegek, a postaládák, az egyenruhák és az útlevelek mellett például a készpénz megújul. A II. Erzsébet arcképével ellátott bankjegyek egy darabig még forgalomban maradnak, de fokozatosan kivonják és lecserélik őket az új uralkodó, III. Károly képével ellátott bankjegyekkel.

Kapcsolódó
Himnusz, útlevél, postaláda, egyenruhák, bankjegyek – rengeteg minden megváltozik Erzsébet halálával
A briteknek pár dolog biztos furcsa lesz, mert teljesen hétköznapi dolgok változnak meg a királynő halálával.

Van valaki, aki úgy gondolja, a királynős bankjegyek máris jóval többet érnek a névértéküknél, olyannyira, hogy kétszázszoros kikiáltási áron bocsátott árverésre egy ötvenfontos bankjegyet az egyik legnagyobb online piactéren.

A hirdető azt állítja, az ötvenest sohasem használták, egyenesen a Bank of Englandből került hozzá, és ígéri, hogy alaposan becsomagolva, különleges küldeményként juttatja majd el a vevőhöz.

eBay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik