Szórakozás

Szinetár Dóra II. Erzsébetről: Lehet egy nő fontos anélkül, hogy a „világ legszexibb nője legyen”

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A színésznő úgy véli: a királynő lehetett volna a szomszéd néni, vagy bármelyikünk nagymamája.

Szinetár Dóra is megemlékezett a csütörtökön 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynőről. Facebook-posztjában a színésznő arról írt, nehezen magyarázható, hogy miért éreztük ismerősnek és szerethetőnek a brit uralkodót. „Talán mert a gyermekmeséinkből ismert királylányok létezését ő igazolta? Hogy lehet ilyen? Még a mi fura maszkulin világunkban is?” – tette fel a kérdést.

Erzsébet királyNŐ volt. Nem királyNÉ. És mégis nő volt. Se nem szép, se nem csúnya, de a képein legtöbbször vonzó, Nő. Anya. Feleség. Társ. És Uralkodó. Mert van ilyen. Lehetett ilyen. Lehet egy Nő fontos anélkül, hogy a “világ legszexibb nője legyen”, vagy anélkül, hogy férfivá váljon. Erzsébet lehetett volna a szomszéd néni, vagy az utóbbi években bármelyikünk nagymamája. Emberközelivé tette a világ legrangosabb uralkodóházát. Hihetővé. Szerethetővé

– fogalmazott, majd arról írt, bár a királynő beleszületett a pozíciójába, de az, „hogy még ebből a távoli országból is olyan sokunkat megérintett a halála, csak rajta múlott”. Ennek okát abban látja, hogy szerethető és „közülünk való” volt, „mindenki királynője”.

Remélem csodás, mosolygós útja lesz tovább is! A Jóisten vigyázzon rá!

– zárta bejegyzését a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik