Szórakozás

Polgár Tünde: Nem azért lesz kevesebb szülő nő, mert lediplomázunk, magasabb pozícióba kerülünk

Fülöp Dániel
Fülöp Dániel
Úgy véli, az sem helyénvaló kérdés, ha arról érdeklődünk egy nőnél, mikor lesz már gyereke.

YouTube-csatornájukon beszélt Polgár Tünde a gyerekvállalásról és többi között az abortuszról. Polgár a mondandóját azzal kezdi, sokszor találkozott mostanában azzal a típusú vélekedéssel, hogy „a nőnek feladata a szülés, a gyerekvállalás, a nő szülőcsatorna”. Ő ezzel nagyon nem ért egyet, több szempontból sem.

Nem, csókolom, nem vagyunk szülőcsatornák. Van az a típusú nő, aki érzi, hogy nem lenne jó anya, nem akar gyereket vállalni, akkor meg ne erőltessük rá. Nem kell mindenkinek szülni. Uraim, nem azért lesz kevesebb szülő nő, mert lediplomáztunk, magasabb pozícióban vagyunk. El kell fogadni, hogy a nő a saját testével hadd rendelkezzen.

Polgár szerint nem lenne jó eljutni oda, ami most Amerikában zajlik például az abortusz témáját illetően: „Ne erőltessük rá a nőre az ötödik gyereket, ha becsúszott. Vagy ha valaki egy nagyon rossz kapcsolatba kell megszülje azt a gyereket. Nagyon rossz irány, ha a férfiak újra elkezdenek a nők teste fölött dönteni”.

Hozzátette, nem akar feminista lenni, de vannak bizonyos típusú kérdések, amelyek nem helyénvalók egy nő irányába.

Nem kell hetvenkettedszer megkérdezni egy nőtől, hogy »Nem akarsz gyereket?«, »Miért nincs még gyerek?«. Semmi közöd hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik