Szórakozás

Tulajdonosa vissza akarja kapni az autót, amiben Diana hercegné meghalt

Jayne Fincher / Princess Diana Archive / Getty Images
Jayne Fincher / Princess Diana Archive / Getty Images
Fogalma sincs, jelenleg hol van a jármű.

Idén augusztus 31-én van Diana walesi hercegné halálának 25. évfordulója. Károly herceg első felesége Párizsban szenvedett végzetes autóbalesetet, miközben a limuzin sofőrje a motoros lesifotósok elől menekült. Jean-Francois Musa, a limuzint birtokló cég tulajdonosa azt állítja, a francia hatóságok nem engedélyezték számára, hogy visszakapja a kocsit.

Jogilag az enyém, de fogalmam sincs, hogy hol van jelenleg az autó. Annyit tudok, hogy az én tulajdonom, és nyilvánvalóan vissza akarom kapni. Már rég vissza kellett volna adniuk, de ez eddig nem valósult meg

– mondta el Musa.

A roncsok szakértők szerint átszámolva akár 4 milliárd forintnak megfelelő összeget is érhetnek. Musa egy amerikai múzeumban tervezi kiállítani a járművet, de szerinte a királyi család jobban szeretné, ha az autót szép csendben megsemmisítenék.

Musa nem hisz a hercegné halálát övező összeesküvéselméletekben. „Ez egy közönséges közúti baleset volt, amitől mindannyian rettegünk. Ez az egész nagyon szomorú” – fogalmazott ezzel kapcsolatban.

2017-ben elterjedt, hogy a kocsi a francia rendőrség egy telephelyén van egy konténerben, a Párizs közeli Creteil városában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik