Szórakozás

Szegedi Fecsó: Ha néznem kell, mennyi vízzel mosok fogat, vagy ég-e a másik szobában a villany, akkor nagyon nagy lesz a baj

Kizártnak tartja, hogy a családjával bármin is spórolnának.

A Fókusz legutóbbi adásában milliárdosok beszéltek arról, hogyan érinti őket az energiaválság. Többjüket nem rázza meg különösebben a téma, Szegedi Fecsó például kizártnak tartja, hogy bármin is spórolnia kellene.

Most mennyi vízzel mosok fogat, vagy ég-e a szomszéd szobában a lámpa, azért ha nekem ezt nézni kell, akkor nagyon nagy lesz a baj Magyarországon

– magyarázta az üzletember, aki jelenleg Spanyolországban él a családjával, a gyerekeivel a legjobb nyári iskolákba, játszóházakba és étteremekbe járnak.

Kapcsolódó

Amíg az elszálló árak miatt nem feltétlenül aggódik, a romló közhangulattól és a kiszámíthatatlanságtól tart, de mint mondja, a történelem során mindig akadtak nehezebb időszakok, reméli, ezt is hamar átvészeli a világ.

Yonne Dederick már más véleménnyel van a spórolást illetően. A bekövetkezett helyzetet saját elmondása szerint arra használta fel, hogy új szabályokat vezessen be az otthonában. Szerinte például nem kell egy nap öt törölközőt a földre dobni, lehet egyet többször is használni, szárítógép helyett pedig teregetéssel fogja vissza némileg a fogyasztását.

Úgy véli, jelen helyzetben mindenkinek a társadalmi felelősségvállalás szintjén kellene takarékoskodnia, és sorstársakként kellene egymásra tekinteniük az embereknek. Szerinte mostanság kifejezetten ízléstelen, ha valaki a vagyonával kérkedik, akárcsak a 2008-as gazdasági világválság idején, amikor még az Egyedült Államokban élt.

Akkor volt egy időszak, amikor ciki volt céges bulikat tartani. Akik elmentek vásárolni a luxusboltokba, azok eldugták a márkás Gucci táskákat, és betették valami semleges, vacak szatyorba. (…) Ízléstelen dolog ilyenkor szerintem nagyon hangsúlyozni, hogy ó, én tök jól vagyok, veszem a dolgokat, te meg mindent elveszítettél és nyomorogsz

– mondta Dederick.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik