Szórakozás

Koraszülött babát segítettek világra egy repülőn a szabadságukat töltő ápolók

Sheryl Pascua
Sheryl Pascua
Alig kezdte meg a szabadságát egy Angliában élő ápoló-házaspár, máris újra szolgálatba kellett állniuk. Egy repülőgép fedélzetén segítettek világra egy koraszülött babát.

Sheryl Pascua és a férje, Ruel az angliai Staffordshire-ben dolgoznak kórházi ápolókként. Augusztus elején épp csak útra keltek, hogy a szabadságukat a Fülöp-szigeteken tölthessék, amikor máris újra szolgálatba kellett helyezniük magukat – írja a BBC.

Egy a várandóssága hatodik hónapjában járó, szintén Seryl nevű nőnek indultak be a fájásai a repülőgépen augusztus 2-án. A légiutas-kísérők megkérdezték az utasokat, van-e közöttük orvos, vagy nővér, mire a házaspár rögtön jelentkezett.

A személyzet felállított egy sátrat a várandós nő, ülése köré, Sheryl Pascua pedig munkához látott. Azt mondja, először azt hitte, csak álösszehúzódásokról van szó, de aztán meglátta a baba fejét. Kissé pánikba esett, mert legutóbb négy évvel korábban vezetett le szülést. Nem volt azonban túl sok ideje ijedezni, néhány perccel később a baba már kint is volt.

Ruel azt mondja, a kisfiú olyan pici volt, hogy elfért a tenyerében. Ha kórházban vannak, azonnak inkubátorba rakják a kicsit, de repülőútból még kilenc óra volt hátra. A baba oxigént kapott, a fedélzeten pedig mindenki imádkozott.

Sheryl Pascua elmondta, a landolás után az újszülött azonnal inkubátorba került és kórházba szállították. Az ápolónő kapcsolatban maradt az anyával, így megtudta, hogy bár a babát egy ideig lélegeztették, már sokkal jobban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik