Szórakozás

Elegük lett a sok száguldozóból, hamis traffipaxokat raktak ki a helyiek egy brit szomszédságban

Idegőrlő tud lenni, amikor az ember a vasárnap délutáni sziesztáját töltené, de az utcán száguldozó autók zaja rendre kizökkenti a nyugalmából. Különösen frusztráló lehet, ha ezek az autók nem csak vasárnap délután, hanem mindig jelen vannak a környéken, amivel nem csak felidegesítik az ottlakókat, de a közlekedőkre is folyamatos veszélyt jelentenek. Pontosan ez az a szituáció, amit megelégeltek az angliai Shurdingtonban élők, akik a saját kezükbe vették az irányítást.

Az esetről beszámoló BBC azt írja, hogy a gloucestershire-i településen rendre problémát okoz, hogy az áthaladó autósok zöme jóval 100 km/h feletti sebességgel robog az utakon, noha a megengedett maximális sebesség  csak 48 km/h lenne. A sofőröket ez azonban láthatóan nem zavarja, a helyiek sokáig tehetetlennek érezték magukat, nemrég azonban cselekvésre szánták el magukat. Kartonpapírt fogtak, filcet és ragasztót, és összeraktak néhány traffipaxmakettet, amiket aztán kihelyeztek az út különböző pontjaira. Bár közelről a makettek elég bénán néztek ki, a nagy sebességgel közelítő autósokat a hadrendbe állításuktól fogva rendszeresen megtévesztették, így a helyiek azt tapasztalhatták, hogy már néhány nap után sikerült eredményt elérniük.

Épp ezért szomorúan vették tudomásul, hogy el kellett távolítani a papírmaketteket. Bár a brit törvények konkrétan nem rendelkeznek arról, hogy tilos sebességmérőket elhelyezni az út mentén, a rendőrség mindenkit óvva int attól, hogy megtegye ezt, így a shurdingtoni esetben is rögtön cselekvésre szánták el magukat.

A városi tanács szóvivője a történtekkel kapcsolatban azt mondta, örülnek, hogy a helyiek feltalálják magukat és a saját kezükbe veszik a sorsukat, az ilyen „berendezések” kihelyezése fölött azonban nem hunyhatnak szemet. Ugyanígy vélekednek a városi rendőrkapitányságnál is, akik azonban elismerték, hogy a gyorshajtás valóban óriási probléma a térségben, így ígéretet tettek arra, hogy ők maguk fognak tenni valami a közeljövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik