Szórakozás

Egy limonádéárus kisfiún nyerészkedett egy hamis 100 dollárosokkal trükköző férfi

jkbowers / Getty Images (illusztráció)
jkbowers / Getty Images (illusztráció)
A csaló úgy váltott valódi pénzre egy hamis 100 dolláros bankjegyet, hogy egy pohár üdítőt vásárolt belőle egy limonádéstandot üzemeltető 11 éves fiútól, azonban a fiatal vállalkozónál nem is volt annyi pénz, hogy rendesen vissza tudjon adni neki. Végül közösségi adománygyűjtés is indult a Washington államban élő fiú javára, ami pár nap alatt több pénzt fialt, mint amennyit egy limonádéárus kisfiú egész gyerekkorában csinálni tudna.

Egy 11 éves fiút a washingtoni Everettben átvert egy férfi, aki hamis 100 dolláros bankjeggyel vásárolt italt a fiú limonádéstandjánál. A 11 éves Jeremy a zsebpénzéből állította fel a standot azzal a céllal, hogy plusz pénzt keressen a nyári szünetben, ám egy ismeretlen férfi jól átverte – írja a helyi rendőrség Facebook-bejegyzése alapján a Business Insider.

A poszt szerint a csaló egyetlen pohár limonádét ivott meg – melynek az árát nem említik, de egészen biztosan jelképes összegről van szó –, és egy nagynak számító, 100 dolláros (több mint 38 ezer forintnak megfelelő) bankjeggyel fizetett, ami hamis volt, majd pontos visszajárót kért a fiatal vállalkozótól.

Jeremy azonban hiába kaparta össze minden megtakarítását, csak 85 dollárt (közel 33 ezer forintot) tudott adni a férfinak. A kiskamasznak végül azután esett le a tantusz, hogy megpróbált vásárolni valamit egy helyi benzinkúton, de ott nem fogadták el a bankjegyet, amit a csalótól kapott.

A Jeremyék szomszédjában élő Amy Steenfott pénteken adománygyűjtést indított a GoFundMe nevű oldalon, hogy így segítsen a 11 éves fiúnak újjáépíteni a limonádéstandját.

A gyűjtés eredeti célja 250 dollár (97 ezer forint) volt, de az átvert limonádéárus története annyira meghatotta az embereket, hogy mostanra már 15 ezer dollárt (5,79 millió forintot) dobtak össze neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik