Szórakozás

Ashton Kutcher két éve egy betegség miatt nem látott és hallott, sőt járni sem tudott

Jonas Walzberg / picture alliance / Getty Images
Jonas Walzberg / picture alliance / Getty Images
Rémisztően hangzanak az elmondottak.

Az Access Hollywood számolt be Bear Grylls legújabb műsora alapján arról, hogy Ashton Kutchert (aki ebben szerepelt) komoly megpróbáltatások érték két évvel ezelőtt. Azt mondja, egy autoimmun betegség megkeserítette az életét, és szerencsésnek érzi magát, hogy egyáltalán életben van.

Két évvel ezelőtt a vasculitisnek egy furcsa, rendkívül ritka formája megtalált, és olyan volt, mintha eltüntette volna a látásomat, a hallásomat, az egyensúly-érzékelésemet. Egy évbe telt, mire mindegyiket újra visszanyertem. Nem igazán értékelsz dolgokat, amíg el nem tűnnek. Nem tudtam akkoriban, hogy képes leszek-e újra látni, hallani vagy járni

– fogalmazott a színész.

A vasculitis egy gyűjtőnév, olyan érgyulladást takar, amely az ér által érintett szerv károsodását jelenti.

„Elsődleges és másodlagos vasculitisek különböztethetők meg aszerint, hogy az érgyulladás kialakulása önállóan vagy valamilyen más betegség következtében jött-e létre. Másodlagos esetekben általában a több szervrendszert érintő autoimmun betegségekhez társul a vasculitis, de kialakulhat vírusos és bakteriális eredetű fertőzések és az immunrendszer túlérzékenysége (szérumbetegség, gyógyszerallergia) következtében is” – írja a webbeteg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik