Szórakozás

Egy séf elárulta, hogyan lehet hosszan eltartani a vajat

Rodrigo Ruiz Ciancia / Getty Images
Rodrigo Ruiz Ciancia / Getty Images
Az egyre dráguló élelmiszerárak mellett nem árt nagytételben vásárolni, ha látunk egy jó akciót. Ahhoz azonban, hogy ezt egy olyan gyorsan romló élelmiszerrel is megtehessük, mint a vaj, tudnunk kell, hogyan tárolhatjuk hosszú ideig.

A séf Anna Williams a Mirror című brit bulvárlapnak árulta el, hogy a tévhittel ellentétben a vajat is lehet fagyasztóban tárolni. A megfelelő módszert alkalmazva, a fagyasztás sem a vaj ízét, sem az állagát nem befolyásolja.

A titok nyitja, hogy a vajat a saját csomagolásában kell hagyni, vagy ha kisebb darabokban szeretnénk lefagyasztani, zsírálló papírba kell csomagolni, aztán pedig egy légmentesen záródó műanyagedényben kell a fagyasztóba tenni. A sótlan vajak így fél-, a sós fajták pedig akár egy egész évig is eltarthatók.

A kiolvasztásra a legjobb rászánni az időt, vagyis a lefagyasztott vajat áttenni a hűtőbe és megvárni, amíg visszanyeri eredeti textúráját. Ha hirtelen van szükség vajra, akkor mikróban is ki lehet olvasztani ez azonban odafigyelést igényel, érdemes tízmásodpercenként ellenőrizni, hol tart a folyamat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik