Szórakozás

Több ezer dollárt gyűjtöttek a kisfiúnak, akit átvertek egy hamis százdollárossal

GoFundMe
GoFundMe
Hamis százdollárossal vert át egy férfi egy tizenegy éves kisfiút a Washington államban fekvő Everettben. A rendőrség keresi a csalót, az emberek pedig pénzt gyűjtenek a gyereknek.

Az Egyesült Államokban bevált módon, utcai limonádéárusítással próbált magának pénzt gyűjteni egy tizenegy éves, Jeremy nevű kisfiú a Washington államban fekvő Everettben – írja a CNN.

A srác az összes zsebpénzét és a bevételeit is a kis standja bővítésébe fektette. A napokban egy férfi, aki italt vásárolt a fiútól egy százdolláros bankjeggyel fizetett, majd kérte a visszajárót. Jeremy mind a 85 dollárját (kb. 33 ezer forintját) odaadta a férfinak, aki elsétált a pénzzel.

Jeremy később, a közeli benzinkúton tudta meg, hogy a százdolláros hamis, vagyis átverték. Az ügyben nyomozást indított a rendőrség. Egy biztonsági kamera rögzítette a csaló arcát, a rendőrök a lakosság segítségét kérték a férfi azonosításához.

Közben online adománygyűjtés indult: egy nap alatt több mint 6500 dollár (kb. 2,5 millió forint) gyűlt össze Jeremy javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik