Szórakozás

A tetthelyen lecsapott szúnyog vezetett a betörő nyomára

Hathairat Dokbunnark / EyeEm / Getty Images
Hathairat Dokbunnark / EyeEm / Getty Images
Nem mindennapi módszerrel oldottak meg egy bűntényt a nyomozók a Kína keleti részén fekvő Fucsouban. Az ügy megoldásához egy lecsapott szúnyog vizsgálata vezetett.

Úgy hangzik, mintha a CSI: A helyszínelők egyik epizódja lenne, de a kínai nyomozók a valóságban oldottak meg egy bűntényt, egy meglehetősen különös módszerrel – írja a helyi sajtóra hivatkozva az Odditycentral.

A betörés Fucsou egyik illusztris negyedének, egyik luxuslakásában történt. A helyszínelő rendőrök, a konyhában hagyott ételmaradékokból, a szekrényből elővett ágyneműből és az elégetett füstölőpálcákból arra következtettek, hogy bárki is volt a tettes, a helyszínen töltötte az éjszakát. Így amikor észrevettek a falon egy agyonnyomott szúnyogot, illetve körülötte egy kis vérfoltot, úgy döntöttek, hogy a vért DNS-vizsgálatnak vetik alá.

A teszt kimutatta, hogy a helyszínen talált vér egy a rendőrség által régóta ismert, hosszú bűnlajstrommal rendelkező férfié. A férfit tizenkilenc nappal a betörés után elfogták és kihallgatták. Nem csak azt a betörést vallotta be, amivel eredetileg meggyanúsították, hanem három másikat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik