Szórakozás

Egy cápatámadás menthette meg egy amerikai férfi életét

Arturo de Frias photography / Getty Images
Arturo de Frias photography / Getty Images
Ha valakit megtámad egy cápa, ritkán mondjuk rá, hogy szerencsés. Egy amerikai férfi esetében pedig épp ez a helyzet: az életét köszönheti egy rejtélyes sérülésnek, amit valószínűleg egy tengeri ragadozó okozott.

Eugene Finney a Kaliforniában élő szüleit látogatta meg a barátnőjével és a gyerekeivel 2015 júliusban. Egy délután, a tengerparton, az akkor tízéves lánya arra kérte a férfit, hogy úszkáljanak még egy kicsit, mielőtt hazaindulnának – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Finney nem tudott ellenállni a kislánya kérésének. Nagyjából kilencven méterre a parttól, három-négy méter mélységű vízben úsztak, amikor a férfi észrevette, hogy egy nagyobb hullám közeledik feléjük. Megragadta a lányát, majd a víz alá bukott, hogy a hullám elmenjen a fejük fölött. Miközben visszaemelkedtek a felszínre, valami nagy ütődött neki Finney hátának.

Amikor apa és lánya partot értek, észrevették, hogy egy hosszú, vérző seb van a férfi hátán. Finney barátnője megjegyezte, hogy nem sokkal korábbam cápauszonyokat látott a vízben. A sérülés azonban nem tűnt súlyosnak, így a férfi így nem kért segítséget és nem is jelentette az esetet.

Miután a család hazatért Massachusettsbe, Finney kórházba ment mert erős fájdalmat érzett a hátán és a mellkasában, és alig tudott aludni. A vizsgálatok kimutatták, hogy az óceánban szerzett sérülés miatt gyulladás alakult ki a férfi szervezetében. Egy a biztonság kedvéért elvégzett vizsgálat azonban véletlenül valami mást is kimutatott.

Az orvosok egy tumort találtak a férfi jobb veséjén, melyet a vese húsz százalékával együtt azonnal eltávolítottak. Kiderült, a tumor rosszindulatú volt, ha az orvosok nem vették volna észre, komoly gondokat okozott volna.

Finney biztos benne, hogy egy cápa támadt rá a vízben és ezzel megmentette az életét. Azt mondja, ha nincs az a sérülés, szinte biztosan nem megy orvoshoz, amíg a tumor el nem kezdett volna tüneteket produkálni, akkor pedig már minden bizonnyal túl késő lett volna. „Ha lehetne, megkeresném azt a cápát és megölelgetném” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik