Szórakozás

Schobert Norbi és Rubint Réka a legmegosztóbb celebek

RTL Klub
RTL Klub
Megjelent a legértékesebb magyar sztárok listája.

Kilencedjére készítette el a Forbes a legértékesebb magyar celebek listáját. Idén hat kategória részletes elemzésével állították össze az élmezőnyt: ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénztermelő képesség és online jelenlét. Az új, részletes módszertan átrendezte a magyar celebvilág toplistáját.

Sebestyén Balázs, a lista tavalyi győztese sokáig fej-fej mellett haladt Majkával az első helyért: a rapper az egyik legnézettebb tévés műsorvezetőként végül sajtóemlítésekkel, címlapszereplésekkel és online jelenlétével előzte be az így második helyre visszaeső kollégáját. Majka az elmúlt egy évben – többek között turnéjának, tévés műsorainak és háromnapos lagzijának köszönhetően – négy helyet átugorva lépett fel a Forbes celeblistájának élére. A harmadik helyezett Rúzsa Magdi hat hellyel került előrébb, az énekesnő idén először került fel a dobogóra.

D. Tóth Kriszta és Schobert Norbert visszatért a Top 20-ba, új szereplőként pedig Szabó Zsófi és Rácz Jenő került fel a listára. Ha a kieső celebeket nem figyeljük, az új módszertan legnagyobb esése Till Attilánál látható: ő a tavalyi hatodik helyről zuhant a tizenhetedik pozícióba.

A legkedveltebb és leghitelesebb celeb kategória győztese idén is Borbás Marcsi lett. A pozitív és negatív tartalmak arányát elemző márkaegészség-indexet is figyelembe véve Fördős Zé egy hajszállal előzte be Rúzsa Magdit és Borbást. A leghitelesebb celeb kategória nyertese 2022-ben D. Tóth Kriszta lett.

Knittel Martin, a Forbes újságírója elmondta, hogy ebben az értelemben D. Tóth pont a Schobert Norbert–Rubint Réka páros ellentéte.

Ők ismertségük, online elérésük és rendszeres sajtómegjelenéseik alapján akár dobogósok is lehetnének, de a kutatás szerint a legmegosztóbb celebek közé tartoznak. Ezek a különbségek mutatják, hogy az élmezőny tetejének eléréséhez vagy mind a hat kategóriában kiemelkedően jól kell teljesíteni, amit például Rúzsa Magdinál láthatunk, vagy egy-egy metrika visszatartó erejét más kategóriákban jóval erősebben kell kompenzálni, ahogy azt a szintén megosztóbb Majka teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik