Szórakozás

Még a heti nagybevásárlást is tankkal intézi egy brit katona, a gyerekei is mindig vele tartanak

Legidősebb fia a zsúr helyett is harckocsikázást kért a születésnapjára.

A 35 éves Gary Freeland fiatalon kezdett el foglalkozni a tankokkal. Már a nagyapja is katonai járműveket gyűjtött, amivel sok örömet szerzett az unokájának, sőt, a hobbi arra ösztönözte az ifjabbik Freelandet, hogy 16 éves korában csatlakozzon a sereghez.

Az angliai Stonehenge mellett található Amesburyből származó férfire olyannyira ráragadt a nagyapja gyűjtőszenvedélye, hogy a LADbible szerint ő is vett magának egy tankot – egészen pontosan egy CVRT típusú lánctalpas felderítő harcjárművet – 20 ezer fontért (9,5 millió forintért), amit úgy használ, mint más az autóját.

És a kalandjait természetesen dokumentálja is egy katonák által üzemeltetett TikTok-oldalon. A lenti posztban például azt tekinthetjük meg, ahogy Freeland egy McDrive ablakánál áll a járművével.

@gateguardrestoration #foryourpage #foryou #fyp #FilmTeyvatIslands #tank #hotweekend #CVRT #ladbible #tiktok #McDonald’s #drive ♬ waiting for McDonalds - rickey thompson

Ez a poszt pedig abba enged betekintést, amikor 13 éves Freddie nevű fiával – aki testvéreivel, a 9 éves Phoebe-vel és az egyéves Harrisonnal együtt imádja, hogy az édesapjuk mindenhova tankkal viszi őket – letakarítják a járgányt.

@gateguardrestoration Giving the CVR(t) samson a wash #fyp #foryou #foryourpage #LiveForTheChallenge #CVRT #youneedthisinyourlife #tanks ♬ Very Good Very Nice - Bck

„A tankot a kocsifelhajtón tartom. A másik autónk mellett parkol. Nagy figyelmet kap az emberektől, akik elsétálnak a házunk előtt, hiszen nem mindennap látni ilyet” – mondta Freeland, majd azzal folytatta, hogy

amikor a tankkal megy a heti nagy bevásárlást elintézni a gyerekekkel, az emberek mindig azzal viccelődnek, hogy miért nem a gyerekeikkel utazó szülőknek fenntartott parkolóhelyen hagyják ott a tankot.

„A tank a legjobb módja annak, hogy rávegyem a gyerekeket, hogy elmenjünk valahová. Alig várják, hogy segítsenek nekem a bevásárlásban, amikor tudják, hogy a tankkal megyek. (…) Nagyszerűnek tartják, mert egyik barátjukat sem furikázzák körbe egy katonai tankkal” – összegezte tapasztalatait a gyerekeivel közös vásárlásokról a tankmániás katona.

@gateguardrestoration Best way to get the kids to come shopping take them in the CVRT #fyp #restoration #recovery #milwaukeetoolsuk #tanks #CVRT #petrol #bp #cvrt ♬ Epic - Joystock

De a tank egyébként más előnyökkel is jár, például hiába lökődik neki véletlenül, mondjuk, egy bevásárlókocsi, egészen biztosan nem fog behorpadni sehol. Plusz rengeteg hely van benne, így amiatt sem kell izgulni, hogy megtelne a csomagtartó.

Persze az üzemanyag-fogyasztásán kívül más hátránya is van a masszív felderítő járműnek: Freeland elmondása alapján a környék lakói már annyira megszokták, hogy nem szívbajosak a tank mindkét oldalára leparkolni, ezért általában nehéz kiállnia a parkolóhelyéről a bevásárlás után.

Szerencséjére ilyenkor mindig ott van a legidősebb fia, akit sikerült megfertőznie a harci járművek imádatával:

Freddie segít eligazodni a kiállásnál. Ő egy nagyszerű tankparancsnok!

(Itt egy videó arról, ahogy a fiú a házuk előtt navigálja az édesapját.)

@gateguardrestoration When you trust your 13 year old son to reverse you on the drive #fyp #ladbible #ElectrifyTheMini #LiveForTheChallenge #CVRT #milwaukeetoolsuk #youneedthisinyourlife ♬ Tetris - Video Game Music & The Video Game Music Orchestra & Game Soundtracks

Freeland egyébként még mindig a hadseregnél szolgál, és sokat utazik az országban, mert a különböző bázisok őrzésére használt tankok megjavítása az egyik feladata. Az utakra van, hogy a fia is elkíséri. A 13 éves Freddie annyira imádja a tankokat, hogy a születésnapjára is egy tankos sétakocsikázást kért zsúr helyett.

Az egyetlen családtag, akivel még nem volt alkalma a harckocsival furikázni, az a párja, aki „őrültnek”, de egyúttal szórakoztatónak is tartja a férfi tankmániáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik