Szórakozás

Ellie Goulding Ukrajnában járt Zelenszkij elnök és felesége vendégeként

Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Egy ukrán dalt is elénekelt.

Ellie Goulding a hétvégén a háború sújtotta Ukrajnába látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka meghívására. Az énekesnő egy kijevi találkozón tartott beszédet és lépett fel. Egy ukrán dalt is megtanult és előadott, ami az ellenállásról szól.

Goulding vasárnap hosszú posztban számolt be a látogatásról az Instagram-oldalán. Ebben azt írta, ez volt élete egyik legnagyobb megtiszteltetése. Mindenképp személyesen akart ott lenni, hogy lerója tiszteletét az ukrán nép bátorsága és kitartása előtt.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának nagyköveteként az ukrán klímatudósok, megújulóenergia-szakértők és környezetvédők munkájáról is szót ejtett, akik a fosszilis tüzelőanyagok uralta háború idején is dolgoznak és kampányolnak az egész emberiség jövőéért.

Mindig tudtam, hogy ha lesz rá lehetőségem, meg fogok próbálni én is elmenni. A Kijevbe tartó éjszakai vonaton kinéztem az ablakon, és a végtelen mezőket láttam… Ez emlékeztetett arra, hogy Ukrajna a világ éléskamrája, a kultúra, a tudomány és az emberiség bástyája, valamint az ellenállás, a bátorság és az elkötelezettség bölcsője. El sem tudom mondani, milyen érzelmes volt ez az utazás számomra. Nem lehet szavakba önteni, amit most mondani tudnék, de szolidaritást vállalok, illetve áhítattal és tisztelettel tekintek Ukrajna népére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

elliegoulding (@elliegoulding) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik