Szórakozás

Két napot késett a csomagja, kifizettette a kanadai légitársasággal az új ruháit és négy pár cipőt 

1200 dollár, azaz közel 465 ezer forint megfizetésére köteleztek egy kanadai légitársaságot, amiért egyik utasuk csomagját csak két nappal később tudták kiadni – írja az Insider.

Jessica Kalynn még tavaly decemberben utazott az Air Canada egyik járatával Dubajba, ahol nem várt kellemetlenséggel szembesült: csomagja Kanadában maradt, mivel a reptéren nem került be a gépbe.  A nő emiatt ruhák és tisztálkodószerek vásárlásra kényszerült, amelyre a légitársaság kompenzációként 500 dollárt (közel 200 ezer forint) adott.

A nő nem volt elégedett az összeggel, mivel ennek több mint négyszeresét költötte, és a teljes számla megfizetésére kérte a céget, amely 2100, azaz közel 815 ezer forintra rúgott. Az Air Canada azonban azzal érvelt, hogy a költés „túlzó és ésszerűtlen”, így nem kívánnak többet fizetni. Kalynn válaszul a kisebb összegeket érintő vagyonjogi vitákat eldöntő polgári döntőbíróságához, a Civil Resolution Tribunalhoz fordult.

A légitársaság szerint a kétnapos késés nem indokolta, hogy a nő ennyi mindent vegyen: a számlák szerint négy pár cipőt, öt felsőt, hat alsórészt, egy fürdőruhát, két melltartót, két darab bugyit, három zoknit és piperecikkeket vásárolt. Kalynn viszont azzal érvelt, hogy különféle időtöltései voltak Dubajban, kirándulást, egy munkaügyi konferenciát, elegáns vacsorát és edzést is betervezett, amelyekhez más-más ruhák kellettek.

A polgári bíróság végül a nőnek adott igazat, és további 700 dollár kifizetésére kötelezte a légitársaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik