Szórakozás

Kajdi Csaba: A Pride nem arról szól, hogy ki meleg, meg ki hetero

FARKAS NORBERT / 24.HU
FARKAS NORBERT / 24.HU
Szerinte ha valaki elmegy a Pride-ra, csak a toleranciát és az elfogadást támogatja.

Kajdi Csaba nemrég 24 órán át elérhető Instagram-történetében mesélt arról, hogyan coming outolt annak idején az édesanyjának. Mint mondja, 18-19 évesen egy párizsi utazás alkalmával beleszeretett egy Robert nevű amerikai fiúba, aki viszonozta is az érzelmeit. Meglátogatta őt Budapesten, ám később visszatért az Egyesült Államokba, ami nagyon elkeserítette a fiatal Kajdit.

Azt mondtam anyámnak, hogy figyelj, mama én nem tudom, mi van velem, szerelmes vagyok egy fiúba. Anya mondta, hogy »na, végre, hogy elmondod!« Azt mondta, ki fogom nőni, hát azóta se nőttem ki

– mesélte a modellügynök-influenszer, hangsúlyozva, mennyire fontos az, hogy a szülők hogyan reagálnak, amikor a gyerekük coming outol nekik.

Kajdi ezt követően emlékeztette a követőit, hogy ma tartják a Budapest Pride-ot. Mindenkit arra buzdít, hogy ha szeretne, a nemi identitásától függetlenül nyugodtan vegyen részt a felvonuláson.

A Pride nem arról szól, hogy ki meleg, meg ki hetero, nem címkézzük az embereket. Ha te úgy érzed, hogy elmennél a Pride-ra, akkor ne gátoljon az, hogy te most meleg vagy, vagy nem vagy meleg! Senkit nem érdekel. Azzal, hogy elmész, semmi mást nem fejezel ki, csak a toleranciát és az elfogadást.

A felvonulás egyébként ma délután a Carl Lutz rakpartról indul és a Szabadság téren ér véget. Az útvonal azért változott, mert a Mi Hazánk még áprilisban lefoglalta az Andrássy utat a Budapest Pride elől. Mint kiderül, saját rendezvényt sem tartanak a helyszínen, csupán a felvonulók elől foglalták le azt.

Kapcsolódó
Nem tart saját rendezvényt a Mi Hazánk az Andrássy úton, csak lefoglalták a Pride elől
Pedig a jogász szerint a gyülekezési jog sem használható arra, hogy ellehetetlenítsék mások véleménynyilvánítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik