Szórakozás

Maga húzta ki 13 fogát, mert nem talált fogorvost

Danielle Wattsnak krónikus fogínybetegsége volt, a magánkezelést viszont nem tudta kifizetni.

Danielle Watts krónikus fogínybetegségben szenvedett, ezért több fogát is ki kellett volna húzni.

A Mirror beszámolója szerint a 42 éves nő az angliai Bury St Edmundsben él, a környékén lévő fogászat azonban már évek óta bezárt, magánkezelésre pedig nem volt pénze.

A nő a saját kezébe vette a sorsát, tavaly októberig 11 fogát távolította el. Ekkor a BBC is riportot készített vele.

Azóta még két fogát kihúzta, így már csak 14 foga maradt. A műfogsorhoz azonban még nyolcat el kellett volna távolítania.

A településen adománygyűjtés indult, egy helyi önkormányzati képviselő online kampányt indított, hogy 1500 fontot (kb. 700 ezer forint) gyűjtsön a nőnek a kezelésekre és hogy segítsen neki kifizetni a műfogsort.

A gyűjtés sikeres volt, Watts elmondta, meghatotta az összefogás, még egy helyi lelkésztől is kapott 1000 fontot (kb 470 ezer forint).

A nő most még igyekszik nem mosolyogni, nehogy megijessze az embereket a hiányos fogsorával.

Így élek. Fájdalomcsillapítókat szedek, elmegyek dolgozni, vigyázok a gyerekeimre, közben végig azzal foglalkozom, hogy elrejtsem a mosolyomat. Kellemetlen beszélgetni az emberekkel, még azokkal is, akiket ismerek

– mondta.

Hamarosan azonban már nyugodtan nevethet, hisz az adományoknak köszönhetően múlt hét csütörtökön be tudott fizetni egy magánrendelésre, a beavatkozásra pedig augusztus 15-én kerül sor. Ekkor húzzák ki a fogait, két héttel később pedig már az új fogsorát is beteheti.

Watts elmondta, hogy alig várja azt a napot, amikor „rendesen mosolyoghat”, legfőképp azokra, akik segítettek neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik