Szórakozás

Kiderült, mi okozta a rejtélyes rózsaszín derengést Ausztrália egén

Alexandra L-Talent / Facebook
Alexandra L-Talent / Facebook
Különös, lilás rózsaszín derengés jelent meg az ausztráliai Mildura egén szeptember 19-én éjjel. Sokan arra tippeltek, hogy az idegenek érkeztek meg, vagy egy dimenziókapu nyílt meg, a valódi ok azonban sokkal prózaibb.

Misztikus képek árasztották el a közösségi portálokat július 19-én, kedden este Ausztráliában. A fotók egy színes fényjelenséget mutattak Mildura egén – írja egy helyi hírportál.

Az emberek próbálták kitalálni, mi okozhatja a nem mindennapi látványt. Volt, aki napkitörésre tippelt, míg mások elengedték a fantáziájukat és egy megnyíló dimenziókaput, vagy a földönkívüliek érkezését sejtették a háttérben. Egyiküknek sem volt igaza.

Valójában egy orvosi marihuánát termesztő cég telephelye világított.  Peter Crock, a cég vezérigazgatója másnap, egy reggeli tévéműsorban elmagyarázta, hogy a kendernövények napi tizenkét órán képesek növekedésre, tizenkét órát pedig pihennek.

A növényeknek reggel hét és este hét óra között van szükségük fényre, a nap azonban jelenleg korábban lemegy, ezért esténként felkapcsolják az üzemben a lámpákat. Alapesetben, ilyenkor automatikusan bezáródnak az ablakokon a sötétítők, kedd este azonban ez nem történt meg, ezért látszott az égen a színes derengés. A lámpák este hétkor kapcsoltak ki, ekkor tűnt el az égről a különös fényjelenség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik