Szórakozás

Emilia Clarke: Az agyam egy része nem működik

Jeff Spicer / BFC / Getty Images
Jeff Spicer / BFC / Getty Images
Évekkel ezelőtt olyan mértékben sérült az agya, hogy szerinte az is figyelemreméltó, hogy képes beszélni.

Emilia Clarke 2019-ben beszélt először arról, hogy az élete két alkalommal is komoly veszélybe került: 2011-ben, majd 2013-ban is agyi aneurizmát szenvedett el, műtétekre is szüksége volt. A betegség és a felépülés nemcsak pokoli fájdalmakkal járt, de az agya egy része is megszűnt működni.

Ez volt a legkínzóbb fájdalom, amit valaha átéltem. Hánytam, próbáltam visszanyerni az eszméletemet, folyamatosan a Trónok harcás soraimat ismételgettem magamban. (…) Hihetetlenül nagy segítség volt a sorozat, felkapott és célt adott nekem

mondta a színésznő a BBC Sunday Morning című műsorában.

Az agyam egy akkora része nem működik, hogy figyelemreméltó az, hogy képes vagyok beszélni. (…) Én azon nagyon, nagyon, nagyon apró kisebbséghez tartozom, akik túlélték ezt.

Clarke sikeresen felgyógyult a betegségből, arra viszont élénken emlékszik, amikor a diagnózisát követően az agyáról készült röntgenképet nézte. Saját bevallása szerint máig megnevetteti, milyen nagy terület hiányzik az agyából. Ami a memóriáját illeti, szerencsére remekül működik, így továbbra sem jelent számára nehézséget, hogy észben tartsa a szövegeit.

Azt gondoltam, nos, az vagy, aki vagy. Ez az agyad, ezt tudhatod magadénak. Nincs értelme azon rágódni, ami esetleg nincs meg. Amid van, az tök jó, szóval dolgozzunk ezzel

– magyarázta a színésznő, aki azóta létrehozott egy jótékonysági szervezetet is, hogy segíthessen az agyi sérüléseket megélt sorstársainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik