Szórakozás

Felgyújtott egy templomot egy orosz férfi, mert a felesége túl sok pénzt adományozott

Tűz ütött ki június 26-án Szent Bazil templomban, Szentpétervár Pargolovo nevű kertvárosában. Bár először úgy tűnt, a tüzet rövidzárlat okozta, hamarosan kiderült, hogy gyújtogatás történt.

Hamar haragba fordult a pargolovoi hívek szomorúsága, amikor megtudták, hogy szeretett templomuk nem egy véletlen baleset, hanem szándékos gyújtogatás miatt égett le – írja a helyi sajtóra hivatkozva az Oddity Central.

A Szent Bazil templomot egy 36 éves, négygyerekes apa gyújtotta fel, állítólag azért, mert nem bírta tovább elviselni, hogy a felesége az összes pénzüket a templomnak adományozza.

A férfi rengeteget dolgozott, hogy eltarthassa a családját, a felesége közben a templomban végzett önkéntes munkát, és egyre gyakrabban, egyre nagyobb összegeket adományozott az egyháznak.

A férfi többször összeveszett a feleségével az adományok miatt, de semmi sem változott. A férj végül úgy érezte, nincs más választása: vagy a feleségével tesz valami szörnyűséget, vagy felgyújtja a templomot. Utóbbi mellett döntött.

A férfi június 26-án, vasárnap kora reggel egy kanna gázolajat tett az autója csomagtartójába, a templomhoz hajtott, leöntötte a falakat üzemanyaggal, majd miután meggyőződött róla, hogy senki sincs odabent, felgyújtotta az épületet. A lángok villámgyorsan terjedtek át a falakról a tetőre.

Bár a környéken élők hamar megkezdték az oltást, és a tűzoltók is gyorsan a helyszínre érkeztek, a lángok súlyos károkat okoztak. Az elkövető nem tagadta a tettét, sőt, börtönbe akart kerülni, a bíró azonban, valószínűleg a férfi büntetlen előéletére és a gyerekeire tekintettel nem rendelte el az apa előzetes letartóztatását.

A férfi tehát szabadlábon védekezik, és ítélethirdetésig valószínűleg nem is kerül börtönbe. A Szent Bazil templom papjai azt nyilatkozták, bár a templom kívülről nagyon súlyosan megsérült, a belseje szinte érintetlen maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik