Szórakozás

Lilu a katatörvényre reagálva: Akkor mi a francnak ide Európa legnagyobb tűzijátéka?

RTL KLUB
RTL KLUB
Sok más hírességgel ellentétben ő megszólalt a témában.

Az országgyűlés kedden megszavazta a katatörvény módosítását, aminek értelmében a jövőben kizárólag a lakosságot saját termékeikkel, szolgáltatásaikkal közvetlenül kiszolgáló főállású egyéni vállalkozók adózási formája lesz a kata. Amíg korábban kisadózó vállalkozásokat emlegetett a jogszabály, a tervezet már kisadózó vállalkozókról beszél. Azokat a katásokat teljesen kizárnák a lehetőségből, akik akár egyetlen számlát is kiállítanak belföldi vagy külföldi kifizetőnek, sok ezer ember megélhetését veszélybe sodorva ezzel.

Kapcsolódó
Parragh László szerint ostobaság, hogy nem volt egyeztetés a katáról, az ő lelkiismerete tiszta
Szerinte ha azt akarjuk, hogy legyen „egészségügy és oktatásügy”, akkor azt valakinek meg kell fizetnie.

Ennek kapcsán Parragh László is megszólalt a köztévében, azt emlegetve:

Ha azt akarjuk, hogy az utakon a kátyúk be legyenek foltozva, ha azt akarjuk, hogy működjön az ország, hogy legyen közigazgatás, egészségügy, oktatásügy, akkor ennek a terheit valakinek meg kell fizetni. És ez a munkavállalók és a munkáltatók terhe.

Lilu kemény szavakkal reagált Instagram-oldalán Parragh szavaira:

Szóval a kórházi ellátás, a pedagógusok bérezése, az utak állapota probléma? Ok. De akkor mi a francnak Európa legnagyobb tűzijátéka?

– utalt Rogán Antal korábbi szavaira, aki Európa legnagyobb tűzijátékát harangozta be augusztus 20-ra. Lilu kitért egy ironikus megjegyzés erejéig a kormány sportéletet érintő gazdasági támogatásaira is: „Írók, pedagógusok, színészek, grafikusok… focizni kellett volna!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik