Szórakozás

Bizarr összeesküvés-elméletek keringenek egy TikTok-sztár anya-lánya párosról

Kényszerítik őket? Vagy netán el is rabolták?

Bizarr összeesküvés-elméleteket szőnek az internetezők egy 2,2 millió követővel rendelkező anya-lánya TikTok-oldallal összefüggésben.

Bebe, az anyuka és Bebop, a 8-9 év körüli kislány videóin első ránézésre nincs semmi extra: együtt tátognak és táncolnak ismert dalokra.

@bebopandbebe ❤️Time to Dance❤️ #healthadepopit #mymoneydontjiggle ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux

Amitől a csatorna mégis rendkívül fura: hogy a kommentekben egy sor konteót lehet olvasni a klipek főszereplőiről. Csak néhányat idézünk:

  • A lány nem önszántából szerepel, hanem valaki – vélhetően az anya testvére – kényszeríti a videók elkészítésére.
  • Mind Bebop, mind az anyja emberkereskedelem áldozatai, erre abból következtetnek, hogy a videókon a háttérben látszott néha egy lakat az ajtón.
  • Bebop nem is kislány, hanem egy felnőtt nő lányruhákban.
  • Bebop valójában Aranza Maria Ochoa-Lopez, egy kislány, akit korábban elraboltak Vancouverben (Washington állam).

A videók alatt olyan hozzászólások olvashatók, hogy Bebop és Bebe viseljen zöld ruhát a következő videóban, ha valóban elrabolták őket; és volt, aki azt írta, hogy szív emojival jelezzék a videósok, ha bajban vannak.

Ha nincs is a háttérben semmiféle vészhelyzet, az alkotók akkor sem igazán törekednek arra, hogy megnyugtassák a követőiket: a rengeteg aggódó kommentre nem reagálnak.

A Rolling Stone mindenesetre két fontos részletet kiderített: mivel Bebop fel szokott tűnni gyermek-szépségversenyeken, ezért 8-9 éves lehet a valódi kora – tehát egészen biztosan nem gyereknek öltözött felnőtt. És mivel tudják a lány valódi nevét (csak épp kora miatt nem hozzák nyilvánosságra), az is egészen biztos, hogy Bebop nem Aranza Maria Ochoa-Lopez, az elrabolt kislány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik