Szórakozás

Több tucat embert üldözött el három oroszlánfóka a strandról Kaliforniában

Épp most van az állatok párzási időszaka.

Mintha nem akarta volna megosztani a strandot három oroszlánfóka az emberekkel: az állatok elüldözték a fürdőzőket a kaliforniai La Jolla Cove-ról. Az esetről készült videó hatalmas sikert aratott a TikTokon.

@favortown These sea lions made my day yesterday #california ♬ Apple bitten jeans beach boys 1964 - done4dayz

A San Diegó-i öbölben található beachen több tucatnyi ember gyűlt össze, a három állat viszont pillanatok kiürített egy nagyobb területet. Egy élelmes strandoló el tudott bújni előlük, és sikerült néhány felvételt is készítenie. Az oroszlánfókák egy idő után abbahagyták a kergetőzést, és a bátrabb strandolók mellett visszaúsztak a vízbe.

Eric Otjen, a San Diego-i SeaWorld szakértője a Guardiannak azt mondta, hogy az oroszlánfókák viselkedése teljesen szokványos az év ezen szakaszában.

Otjen elárulta, hogy az állatoknak mostanában van a párzási időszakuk, a fókák pedig nem, vagy nem csak a strandolókat üldözték, a két hím versenyzett egymással, melyikük tudja megszerezni a nőstényt. Ezt bizonyítja, hogy a fókák bármilyen közel is merészkedtek az emberekhez, nem bántották őket, hozzájuk sem értek.

A fókák nem nagyon félnek a San Diegó-i emberektől, nemrég egy golfpályán nézett körbe egy állapotos fóka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik