Szórakozás

New York közölte a lakossággal, mit kell tenni nukleáris támadás esetén

Vlagyimir Putyin orosz elnök néhány hete fenyegette meg Washingtont.

New York város értesítette a lakosságot arról, hogy mi a teendő egy esetleges nukleáris támadás esetén. A katasztrófavédelem egy másfél perces videóban informálta az embereket, hetekkel azután, hogy az orosz állami média azt állította, Putyin kiirthatja az Egyesült Államok keleti partját.

Tehát atomtámadás történt. Ne kérdezd, hogyan és miért. Szóval mit csináljunk?

– teszik a fel a kérdést.

A város szóvivője azt mondta, hogy bár nagyon kicsi a valószínűsége, hogy New Yorkot nukleáris támadás érje, fontosnak tartják, hogy a lakosság megismerje, hogyan tudja megőrizni a biztonságát.

Arra ösztönzi az embereket, hogy kövessék az általuk javasolt „kulcsfontosságú, egyszerű lépéseket egy ilyen esemény esetén”.

A lakosoknak három teendőjük van: menjenek zárt helyre, maradjanak ott, és figyeljék a híradásokat, ahol újabb lépésekről informálhatják őket. Felhívják a figyelmet, hogy támadás esetén az autóban sem szabad tartózkodni, az embereket arra is ösztönzik, hogy, ha tehetik, egy pincében húzzák meg magukat.

Az orosz állami média májusban közölte, hogy következményekkel kell számolnia Washingtonnak, ha tovább folytatja Ukrajna fegyverekkel való ellátását, szerintük Vlagyimir Putyin mindössze négy rakétával kiirthatja az egész keleti partot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik