Szórakozás

Itt vannak 2022 legjobb városai, Budapest nincs a legjobb 50 között

Getty Images
Getty Images
A top 5-be két skót város is bekerült.

Megjelent a Time Out legfrissebb indexe a világ legjobb városairól.

A magazin útmutatója szerint 2022-ben a skót főváros, Edinburgh lett az első, az amerikai Chicagót és a kolumbiai Medellint megelőzve. A negyedik helyezett a szintén skót Glasgow lett, míg az ötödik a holland főváros, Amszterdam.

A Time Out szerint az idei aranyérmes „a világ legszebb és egyben a legjárhatóbb városa”, ideális azok számára, akik gyalogosan szeretik felfedezni a történelmi helyszíneket vagy a művészeti látványosságokat, és a gasztronómiai és a kulturális élet is folyamatosan fejlődik a városban.

Chicago esetében szintén a kiemelték gasztronómiai lehetőségeket és élményeket, emellett az ikonikus műalkotások, a Michigan-tó vagy a számtalan szórakozási lehetőség is adja a város vonzerejét, igaz, a válaszadók 96 százaléka szerint a kulturális, művészeti élet lehetne jobb is városban.

Az egykor a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar otthona, Medellin új szereplő a Time Out éves rangsoraiban. Az értékelés szerint a kolumbiai városban páratan az étel-ital kínálat, pezsgő az éjszakai élet, az utóbbi években pedig rengeteg egyedi tervezésű butikhotel bukkant fel a városban, amelyek még hozzá is tudtak tenni a lenyűgöző városképez.

A rangos magazin már ötödik éve állítja a világ legjobb városainak listáját, az ideit több mint 20 ezer ember beszámolója alapján készítették el.

Tavaly San Francisco lett az első, Amszterdamot és Manchestert megelőzve. Ahogy szó volt róla, a holland főváros bár rontott két helyett, még mindig benne van a Top 5-ben, Manchester viszont a 13., míg San Francsisco a 25. helyig csúszott vissza.

Tavaly Budapest a 29. lett, idén azonban nem fért be az 53 legjobb város közé, ahogy Bécs vagy Pozsony sem. Ott van viszont a legjobb tízben Prága,  Berlin vagy Koppenhága.

A teljes lista itt nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik