Szórakozás

Egy papagáj nyitotta ki a ketrec ajtaját, így szökött ki egy kenguru Amerikában

Rajzfilmbe illő megoldással oldott kereket egy kenguru, miután egy papagáj segített neki kijutni a ketrecéből – számolt be a szökésről a WBRZ tévécsatorna.

A Louisiana állambeli Baton Rouge-ban érdekes látványnak lehettek tanúi az autósok: az út mellett egy kenguru ugrándozott. Kiderült, hogy az állat a várostól nagyjából 25 kilométerre fekvő Zacharyből oldott kereket. Gazdái korábban egy állatkertet működtettek, ma már egy kis nonprofit szervezetet igazgatnak helyette, amely madarakkal foglalkozik. A Baxter névre hallgató kenguru az ő telkükön élt, innen sikerült kijutnia, ám kiderült, hogy komoly segítséget kapott a szökésben, méghozzá az egyik papagájtól. A szerényen csak Thor névre hallgató madár ugyanis gazdái szerint megtanulta, hogyan működnek a ketrecek ajtajai, és csőrével sikerült kinyitnia a kengurut bent tartó zárat, Baxter kapott is az alkalmon, hogy megízlelje a könnyen jött szabadságot. Az állatot végül Baton Rouge határában fogta be egy rendőr, aki mogyoróvajjal csalogatta magához Baxtert.

Gzadái örültek a kenguru megkerülésének, mivel nem gondolták, hogy valaha viszontlátják az állatot. Sokáig nem örülhetnek, a hatóságok ugyanis szembesítették őket a helyi szabályozással: Amerikában nem őshonos egzotikus állat nem tartható háziállatként. Baxternek tehát mennie kell, egy hete van gazdáinak, hogy megfelelő helyet találjanak számára, különben büntetésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik