Szórakozás

Egy csapat ukrán nő meztelen képekkel gyűjt pénzt a harcoló honfitársaiknak – eddig 265 millió forintot dobtak össze

Három tucat tartalomgyártó március óta tartó munkájával jött össze ez a hatalmas összeg.

Ukrán tartalomgyártók egy csoportja a háború kezdete óta azzal a céllal árulja a meztelen fotóit, hogy így gyűjtsenek pénzt az Oroszország ellen folyó harcban részt vevő katonák számára. A csoport főként nőkből áll, de van köztük pár férfi is.

Az ötletgazda, a 23 éves Nastassia Nasko – aki egyébként a WePlay Esports nevű kijevi cég közösségimédia-felelőse – a területvédelem kifejezést és a VIP tartalmairól híres, előfizetéses rendszerben működő oldal, az OnlyFans nevét boronálta össze, amikor TerOnlyFansnek nevezte el a projektet. A három tucat tartalomgyártó március eleje óta több mint 265 millió forintnak megfelelő hrivnyát gyűjtöttek össze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

anasty (@evrlstng_winter) által megosztott bejegyzés

Az ötlet, hogy meztelen fotók küldésével gyűjtsenek pénzt a csapatoknak, először néhány nappal Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én kezdődött inváziója után merült fel.

A LADbible szerint Nasko a Twitteren próbált segíteni egy ismerősének kijutni Harkivból, és félig viccelődött azzal, hogy ha valaki segít, akkor küld neki egy meztelen fotót, és nagyon meglepődött, amikor öt perccel később már 10 felhasználó is írt neki emiatt.

Az ismerősét biztonságban elszállították a városból, Nasko pedig ígéretéhez híven egy aktot küldött a férfinak a segítségéért.

A helyzet arra a felismerésre vezette, hogy megérheti másokkal is összeállni, hogy így segítsék az otthon harcoló alakulatokat, a tervezetgetés március 8-án, a nemzetközi nőnapon ért be, amikor elindították a TerOnlyFans nevű oldalt – mely a csoport tagjainak profiljait gyűjti össze egy helyen.

Az OnlyFanstől eltérően azonban ők nem fogadnak el kéréseket.

„Mi nem szexmunkások vagyunk, mi a háborúra próbálunk pénzt gyűjteni” – tisztázta Nasko, aki a Business Insidernek azt is elmondta, hogy az alkotók többsége Ukrajnában él, és többnyire önkéntesek, akik annak ellenére jelentkeztek segíteni, hogy nem rendelkeztek előzetes tapasztalattal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@zarka_13) által megosztott bejegyzés

Az alkotók közül 10 azonban rendelkezik korábbi tapasztalattal az olyan oldalak használatában, mint az OnlyFans. Összesen egyébként harmincnyolcan vannak, 35 nő és 3 férfi.

A meztelen képekkel gyűjtött pénzt az ukrajnai Területi Védelmi Erőknek továbbítják, és a háború előtt Kijevben élő, de eredetileg fehérorosz származású ötletgazda azt mondja, hogy amint véget ér a háború, ők is abbahagyják a meztelen fotók pénzért való árusítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik