Szórakozás

Betegsége miatt 15 kilót hízott Oszter Alexandra

MTVA / Zih Zsolt
MTVA / Zih Zsolt
Inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála.

Oszter Alexandra mindig is komoly figyelmet fordított arra, hogy egészségesen étkezzen és sportoljon, az elmúlt egy évben mégis 15 kilót hízott. Egy barátja tanácsára fordult orvoshoz, hamar kiderült, hogy inzulinrezisztenciával küzd – írja a Story magazin.

A színésznő már az ötpontos cukorterheléses vizsgálaton rosszul lett a cukorsziruptól, hiszen évek óta nem fogyasztott olyasmit, ami cukrot tartalmazott volna.

Kiderült, hogy a szervezetem nem tolerálja a cukrot, ugyanakkor azt is mutatta, hogy a vércukorszintem teljesen rendben van. Itt kezdődik a csapda, mert az ember megnyugszik, hogy nem cukorbeteg, ugyanakkor nem tudja, hogy mégis csak beteg, mert az inzulinszintje egyáltalán nem normális

– magyarázta Oszter, aki ugyan még nem ért a vizsgálatok végére, változtatott az étrendjén, futás helyett az orvosa kocogást, úszást, biciklizést és sétát javasolt neki.

A szabályokra komolyan ügyel, elmondása szerint ha csak egy kicsit is elcsábul, annak szinte azonnal látszik a negatív hatása.

Elcsábulni, bűnözni nem szabad, múltkor bekaptam egy kis pizzát, azonnal feljött rám két kiló, amit azóta is képtelen vagyok leadni

– mondta a színésznő, aki reméli, hogy az egyéves küzdelme hamarosan véget ér, és visszanyeri a versenysúlyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik