Szórakozás

Sebestyén Balázs: Ha kikapcsolnánk a telefonunkat és a tévét, a Covidot sem éltük volna meg ilyen durván

RTL Klub
RTL Klub
Ő egyfajta lehetőséget látott a karanténban, aminek köszönhetően sokat tanult saját magáról.

Peller Mariann a minap Sebestyén Balázzsal tartott előadást, melyben meglehetősen mély témákat érintettek: szó esett a pandémiáról, a háborúról, a szorongásról, a gyereknevelésről és a halálról is.

A rádiós-műsorvezető a beszélgetés elején elmondta, hogy ő személy szerint élvezte a karantént, mert bár a családjával tartottak a fertőzéstől, békés időszakot éltek meg együtt. Úgy véli viszont, hogy a pandémia alatti félelemhez nagyban hozzájárult az a negatív spirál is, amibe saját magukat taszítják az emberek.

Mi történik most? Szerintem nem történik nagyon más a világban, mint régebben. Ugyanúgy voltak háborúk, vírusok, egyszerűen a kollektív tudat és a kollektív rezgés a rengeteg információtól egy kicsit erősebben hat ránk. Ha kikapcsolnánk a telefonunkat és a tévét, szerintem még a Covidot sem éltük volna meg ilyen durván

– magyarázta Sebestyén, aki szerint ekkor két lehetőség volt adott.

Ha egy picit tudatosabban megtudtad vizsgálni, hogy mi történik, rájöttél, hogy két lehetőséged van: vagy beleőrülsz és azt gondolod, hogy mindannyian megfogunk halni és vége mindennek, vagy felhasználod arra, hogy kicsit természetesen elcsendesedjél és rágyere arra, hogy mennyi fölösleges inger, dolog, munka, kapcsolat, olyan felépített dolog van az életedben, ami nem hagyja, hogy lelassuljál

– mondta a műsorvezető, aki saját bevallása szerint különlegesnek élte meg a szóban forgó időszakot, sok mindenre rájött saját magával kapcsolatban, amiből tanulhatott.

Sebestyén a beszélgetés során többször is hangsúlyozta, hogy az emberek problémái és szorongásai gyakran abból fakadnak, hogy mindig hajszolnak valamit ahelyett, hogy élveznék az életet. Szerinte a szorongást félre kell tenni, nem a múlton vagy a jövőn rágódni, csupán megélni a pillanatot, és élvezni az apró örömöket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik