Szórakozás

Húsz éven át napi 30 doboz Pepsit ivott, de átszokott a vízre

Egy szupermarket dolgozója, aki húsz éven át naponta akár 10 liternyi, teljes cukortartalmú Pepsit ivott, azt állítja, hogy hipnotizálás után legyőzte függőségét, írja a Daily Mail. A 41 éves Andy Currie minden reggel ébredés után megivott egy egész liter szénsavas üdítőt – és naponta akár 30 doboznyit is képes volt elfogyasztani. A walesi Bangorban élő férfi Pepsi-függősége naponta körülbelül 20 fontjába került, ami évente 7000 fontot jelentett (a mai árfolyamon több mint 3 millió forint).

Currie a 20-as éveiben szokott rá az üdítőitalra:

Éjszakánként dolgozom, ezért mindig is szerettem cukorral felpörgetni magam, hogy lendületben maradjak. Naponta négy-öt kétliteres üveg Pepsit fogyasztottam el. Mivel a Tescóban dolgozom, munka után rögtön megvehettem és hazavihettem

– mondts.

Currie azonban elismeri, hogy ez a szokás egy vagyonba kerül neki:

Minden évben vehettem volna egy autót ugyanannyiért, amennyit a Pepsire költöttem.

Currie akkor döntött úgy, hogy lépéseket tesz, miután elérte a 120 kilót, és orvosai figyelmeztették, hogy fennáll a cukorbetegség veszélye. Sikerült lefogynia két kilót, de a Pepsiről nem tudott leszokni.

Ekkor felkeresett egy londoni terapeutát és hipnotizőrt, aki megállapította, hogy elkerülő, korlátozó táplálékfelvételi zavarban (ARFID) szenved. A szupermarket dolgozója azt állítja, hogy egyetlen online hipnoterápiás kezelés után meggyógyult, és két évtized után újra vizet iszik, a lakásában maradt karton Pepsihez pedig már egy hónapja hozzá sem nyúlt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik