Szórakozás

Vizsgálatot indított a versenyhivatal Kasza Tibiék egyik cégénél

Birton Szabolcs
Birton Szabolcs
A Manker Beauty vélhetően tisztességtelenül népszerűsíti a Challenge étrendkiegészítőket, valamint a termékekhez kapcsolódó életmódváltó rendszert.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

A versenyhivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. Jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Az internetes kiskereskedelemmel foglalkozó Manker Beauty Kft. tulajdonosai és vezetői az Opten adatai szerint Kasza Tibor, valamint felesége, Darai Andrea és testvére, Kasza Gábor. Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a cég 2021-es árbevételével.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik