Szórakozás

Stahl Judit: Már nem akarok pénzt keresni

Birton Szabolcs
Birton Szabolcs
Ma már sokkal kevesebbet dolgozik, mint régen, de vannak még megvalósításra váró tervei.

Stahl Judit volt Kadarkai Endre legutóbbi vendége a riporter Szavakon túl című beszélgetés műsorában. Az egykor a kereskedelmi tévézés világából a gasztronómia felé forduló üzletasszony az interjú során szakmai életútjáról és családi életéről is beszélt.

A rendezői diplomával rendelkező Stahl 1997 és 2002 között volt az akkor induló TV2 szerkesztő-műsorvezetője, a Tények egyik vezető arca. Mint mondta, már korábban szerette volna otthagyni a hírműsort, hogy azzal foglalkozhasson, ami érdekli, de megkérték, hogy ne tegye. Mindig a saját ötletei hajtották, ezekre azonban sokáig nem maradt ideje a híradózás mellett. Bár jól megfizették, nem lelte örömét a munkában, azért mondott fel, mert már nem bírta tovább, jobban szerette volna érezni magát. Döntését nem bánta meg, később sem vágyott vissza korábbi munkahelyére.

Sokáig a gasztro-világban mozgott, főzőműsorokat és szakácskönyveket készített, majd könyvkiadót alapított, jelenleg már csak ezzel foglalkozik. Sikerei kapcsán elmondta, sosem ez motiválta, és most „már nem akar pénzt keresni”. Ha bármit csinálhatna, akkor a magyar történelem mindennapjairól forgatna fikciós dokumentumfilmet, például arról, hogyan éltek az emberek az egri várban. Ez azonban csak ötlet, a megvalósítással kapcsolatban nincsen konkrét terve. Ezen kívül szívesen rendezne egy színdarabot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik