Szórakozás

Stohl Lucát táncosként minden hétfőn mérlegre állították

Youtubr / Liluland
Youtubr / Liluland
Ő a habitusa miatt nem vette ezt a lelkére, de volt olyan osztálytársnője, aki enni sem mert a tanáraik előtt.

Stohl Lucával debütált ma a MAKEUP/DOWN legújabb epizódja. A műsorvezető hosszasan emlékezett meg táncos karrierjéről, illetve annak korai szakaszáról is. Mint mondja, az évfolyamán igazán összetartóak voltak a lányok, sokukat viszont nagyon megviselte, hogy minden hétfőn mérlegre kellett állniuk a mesternőik társaságában.

Ezt senki sem szereti. Mi sem szerettük. De hát ez van. És tényleg annyi, hogy elmentél-e reggel pisilni kábé balettóra előtt. Ilyeneken múlik egy-egy gramm vagy deka. De hát akkor az van, hogy fogyni kell. (…) De volt olyan mesternőnk, aki mondta, hogy és honnan fogyjanak még ezek? Csontvelőből?

– emlékezett vissza.

Bár Stohl András lánya a habitusából adódóan nem vette a szívére a súlyát érintő megjegyzéseket, volt olyan osztálytársnője, aki enni sem mert a tanárai előtt, ahogyan olyan is, aki hánytatta magát.

Mint mondja, a mai napig űzhetné a táncot, de kezd egyre távolabb kerülni a szakmától, szerinte ugyanis az energiabefektetés túl nagy ahhoz képest, amennyit a táncosnők visszakapnak. Szerinte az emberek is egyre kevésbé érdeklődnek a kortárs előadások iránt. Azt nem bánná, ha a lánya táncolni kezdene, annak viszont nem örülne, ha a szakmában is szeretne elhelyezkedni.

Nem kívánnám ezt a gyerekemnek. Nagyon sok meló és ha nem olyan a lelkülete, mint mondjuk az enyém, és nem tudom őt úgy megerősíteni, akkor nem akarom, hogy belerokkanjon

– magyarázta a műsorvezető, aki szerint a táncosnők életét az is nagyban megnehezíti, hogy ha nincs b-opciójuk, beleragadnak a szakmába, ahol egy bizonyos kor után már nem feltétlenül érzik jól magukat.

Rettenetes volt ezt látni már akkor, amikor odakerültem 19 évesen. Ő nem bánt, csak látod rajta azt a gyötrődést, hogy a lába már nem úgy megy, a háta már nem úgy hajlik, az arca már nem olyan, mint egy 19 évesnek, aki kicsattanó rózsás arccal odaáll a balettrúd mellé. Borzasztó látni ezt, és ez nagyon hamar jön. Ilyen 30-40 éves korod körül te már egy öreg táncosnő vagy.

Ami az ATV Híradós pályafutását illeti, Stohl Luca saját bevallása szerint egyetlen műsorban sem érezte még magát ilyen önazonosnak.

Kapcsolódó
Stohl Luca az ATV-hez igazol, híradós műsorvezető lesz
Korábban a TV2-nél is volt riporter.

Nem kell egy kicsit sem játszani vagy komolykodni, hanem érzed a hírnek a tartalmából, hogy az mit kíván

– mondta, bár azt nem tagadta, hogy a debütálása napján nagyon izgult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik