Szórakozás

Olyat tetováltatott egy amerikai rendőr, hogy azonnal kirúgták

YouTube / WLWT
YouTube / WLWT
Tizenhat év szolgálat után, tetoválásai miatt bocsátottak el egy rendőrt az ohiói Cincinnatiben. Az indoklás szerint a kézfejeket dísztő feliratok rossz hatással lehettek volna a rendőrség és a lakosság kapcsolatára.

Eric Weyda 2021 decemberében készítettett új tetoválásokat: a jobb kézfejére a „pure”, míg balra az „evil” szócskát varratta fel – írja egy helyi hírcsatorna.

A két szót összeolvasva a „pure evil” vagyis a „tisztán gonosz” kifejezés jön ki, ami Weyda főnökei szerint nem a legjobb üzenet, amit egy rendőr a védelmére bízott lakosság felé közvetíthet.

Weydát először olyan munkakörbe osztották be, ahol keveset találkozhatott civilekkel, de áprilisban megvált tőle a testület. Weyda azzal védekezett, hogy a tetoválásait félreértették, a szavakat ugyanis nem együtt hanem külön kell értelmezni. A „pure” (tiszta) és az „evil” (gonosz) szavak szerinte a jó és a rossz állandó harcára utalnak.

YouTube / WLWT

A rendőrség vezetői viszont úgy gondolták, ha el is fogadják Weyda érvelését, a lakosság könnyen félreértheti a tetoválás jelentését, ami alááshatná a testületbe vetett bizalmat. Felajánlották Weydának, hogy ha lézerrel eltávolíttatja a feliratokat, megtarthatja az állását, a férfi azonban ezt visszautasította, mert túl drágának találta az eljárást.

Mivel a rendőrség szabályzata tiltja a tetoválások viselését az arcon, a nyakon, a fejen és a kézfejeken, az elbocsátás szempontjából a mintának hivatalosan nem is volt jelentősége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik