Szórakozás

Azonos oldalú bucikkal biztat az elfogadásra a Burger King Ausztirában

A júniussal nemcsak a nyár, hanem a Pride hónap is beköszöntött, aminek keretében a legtöbb nagy multi igyekszik kirukkolni valamilyen kampánnyal, ami felhívja a figyelmet a sokszínűségre és az egyenlőségre. A McDonald’s-tól az Apple-ig a legtöbb nagy márka már szivárványszínbe öltözött, köztük a Burger King is, aminek ráadásul az ausztriai csoportja egy elsőre furának tűnő, de igencsak kreatív fogással véteti észre magát a Pride Month keretében.

Az Independent cikke szerint az osztrák Burger Kingekben június 20-ig kapható lesz az úgynevezett Pride Whopper, ami nem más, mint az étteremlánc védjegyének számító szendvics, ám itt a burger alkotóelemei alul-felül a buci azonos oldalai közé kerülnek.

A lap cikke szerint a kampány rendesen megosztja a közvéleményt, sokan erőltetettnek és céltalannak látják a Pride Whoppert, és nincs hiány azokból a hangokból sem, amik nem akarják, hogy a burgerük része legyen bármilyen identitáspolitikai csatározásnak. Az osztrák Burger King az Instagramon igyekezett tisztavizet önteni a pohárba, a Pride Whopperekről feltöltött képe mellé azt a szöveget írták, szerettek volna mosolyt csalni az emberek arcára, egyben emlékeztetni mindenkit arra, hogy tisztelettel bánjunk a másikkal. Egyúttal pedig példát mutatni minden identitás és szexuális irányultság elfogadására, hiszen

nem számít, ki vagy és kit szeretsz

– áll a posztban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik