Szórakozás

Viperát vitt a macska a kislány első szülinapi bulijára

tzahiV / Getty Images
tzahiV / Getty Images
Halálra rémült egy brit család, amikor a macskájuk egy közel félméteres viperát vitt haza épp akkor, amikor egy kislány első születésnapját ünnepelték.

A nappaliban ült a 19 éves Monique Shaw, amikor a nagynénje velőtrázó sikítása ütötte meg a fülét, majd azt látta, hogy az anyja és a nagynéni fejvesztve rohannak ki a kertbe. Elképzelni sem tudta, hogy mi történhetett – mesélte a lány a North Wales Live című hírportálnak.

Monique és a családja a lány nővérének házában gyűlt össze május 29-én, a walesi Pwllhelben, hogy Monique unokahúgának első születésnapját ünnepeljék. A bulin azért tört ki pánik, mert a macska egy félméteres viperával a szájában vonult be a házba, a kígyót ledobta az ünnepi asztal mellé a földre, majd méltóságteljesen távozott.

Mindenki halálra rémült. Mivel a vipera egy izmát sem mozdította, nem tudták, hogy él-e még. Végül Monique nagybátyja szedte össze a bátorságát, egy partvissal szemetes lapátra tette a kígyót, majd visszavitte a házhoz közeli, partmenti homokdűnékhez, ahonnan a macska vélhetően elhozta.

A vipera az egyetlen Nagy Britanniában élő mérgeskígyófajta, leggyakrabban a tengerparthoz közeli, homokos területeken fordul elő. Az országban évente nagyjából száz embert ér viperamarás, a kígyók inkább a kutyákra veszélyesek, különösen tavasszal, amikor előbújnak a téli hibernációjuk után. A viperák, melyek akár 70 centiméter hosszúságúra is megnőhetnek, 1981 óta védett állatok az Egyesült Királyságban.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik